Οι bookmakers διατηρούν τη Βραζιλία ως προτεραιότητα στην παγκόσμια αγορά

Παρά το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιδιώκει να φορολογήσει σε μεγάλο βαθμό τον τομέα του αθλητικού στοιχήματος μέσω πολύ αυστηρότερων και πιο παρεμβατικών κανονισμών, οι εθνικοί και διεθνείς bookmakers εξακολουθούν να έχουν μεγάλη πίστη στις δυνατότητες της Βραζιλίας ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αγορές του πλανήτη.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, το ηλεκτρονικό αθλητικό στοίχημα αποφέρει στη χώρα μας το εντυπωσιακό ποσό των 100 δισεκατομμυρίων R$ ετησίως. Οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των εταιρειών του τομέα παρουσίασαν στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε η κυβέρνηση να καταρτίσει κανονισμούς για τον τομέα.
Ορισμένες εταιρείες δραστηριοποιούνται ήδη στη Βραζιλία εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια, αλλά η επίσημη νομιμοποίηση πραγματοποιήθηκε μόλις τον Δεκέμβριο του 2018, με ψηφοφορία στο Εθνικό Κογκρέσο και έγκριση από τον τότε πρόεδρο Michel Temer. Αυτό που προσδοκούσαν ήταν πιο διαφανείς κανόνες που θα μπορούσαν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο στοίχημα.
Διεθνείς κολοσσοί όπως η bet365 – ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα και με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο – και η 22bet είναι ήδη πολύ ισχυροί στη χώρα. Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου, που στη Βραζιλία σημαίνει σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού, δύσκολα μπορούν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα χωρίς να δουν το σήμα κάποιου στοιχηματικού γραφείου στα γήπεδα ή, στο ημίχρονο, το διαφημιστικό σποτ κάποιας εταιρείας του κλάδου.
Όχι λιγότεροι από 19 από τους 20 συλλόγους της Serie A έχουν ήδη χορηγίες από εταιρείες στοιχημάτων, με την Κορίνθιανς να έχει περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Μόνο η Παλμέιρας, η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Βραζιλίας, δεν έχει συνεργάτη σε αυτόν τον τομέα. Οι ομάδες της Serie B και της C έχουν επίσης υπογράψει συμφωνίες με αυτές τις εταιρείες. Η “μόδα” ήρθε για να μείνει και οι bookmakers αποτελούν σημαντική πηγή κεφαλαίων για το αθλητικό στοίχημα.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, είναι ένας λογικός τρόπος για να υπάρξει μεγαλύτερη ηρεμία για τους παίκτες και τις ίδιες τις εταιρείες. Οι εταιρείες στοιχημάτων λαμβάνουν ήδη μέτρα για την εξάλειψη της απάτης και τη βελτίωση των συστημάτων ηλεκτρονικής κρυπτογράφησης, αλλά η απόκτηση περισσότερου ελέγχου για το τι γίνεται εντός των τεσσάρων γραμμών γίνεται προτεραιότητα.
Μια άλλη ανησυχία πολλών ανθρώπων είναι ότι το τμήμα θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τους νέους και να έχει έντονο εθιστικό στοιχείο. Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, οι εταιρείες απαγορεύουν σε όσους είναι κάτω των 18 ετών να εγγραφούν και να ανοίξουν λογαριασμό. Η έννοια του “Υπεύθυνου Παιχνιδιού” είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτών των οίκων, οι οποίοι συνιστούν ανεπιφύλακτα να γνωρίζει τουλάχιστον ένα άτομο που βρίσκεται κοντά στον παίκτη τις δραστηριότητές του στο διαδίκτυο και συμβουλεύουν να μην προβεί σε μεγάλες επενδύσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το εισόδημα μιας οικογένειας, για παράδειγμα.
Στη Βραζιλία, υπάρχουν ήδη παίκτες που κερδίζουν ένα επιπλέον εισόδημα άνω των 10.000 R$ το μήνα με τις διαδικτυακές τους προσφορές, κυρίως σε ποδοσφαιρικούς αγώνες σε τουρνουά όπως το Brasileirão, το Copa do Brasil και άλλα. Το Copa Libertadores και το Copa Sudamericana είναι άλλες διοργανώσεις που προσελκύουν πολλούς παίκτες.
Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος των στοιχημάτων που γίνονται σε όλο τον κόσμο γίνεται μέσω κινητών τηλεφώνων, όπου και όποτε θέλετε, με πολύ μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Για να παίξετε σε ένα smartphone, για παράδειγμα, πρέπει να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή του bookmaker της επιλογής σας.

Δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις που καθιστούν τη Βραζιλία προτεραιότητα στις στρατηγικές των μεγαλύτερων διεθνών bookmakers είναι ο τεράστιος πληθυσμός της χώρας μας και η προσήλωση που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι στους αγαπημένους τους συλλόγους. Δεν είναι τυχαίο ότι η Βραζιλία εξακολουθεί να αποκαλείται η “χώρα του ποδοσφαίρου”, παρόλο που η εθνική μας ομάδα αγωνίστηκε στα πρόσφατα Παγκόσμια Κύπελλα.
Εκτός από τη δυνατότητα να στοιχηματίζουν στα αποτελέσματα των αγώνων της επιλογής τους, οι πελάτες μπορούν επίσης να στοιχηματίζουν στον αριθμό των τερμάτων, στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου, στους πρώτους σκόρερ, στον αριθμό των κόρνερ ή ακόμη και στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Μια άλλη επιλογή στην περίπτωση του ποδοσφαίρου είναι να στοιχηματίσετε στο ποιος θα είναι ο πρωταθλητής στο τέλος ενός τουρνουά.
Οι κύριοι bookmakers προσφέρουν επίσης παιχνίδια καζίνο, όπως πόκερ, ρουλέτα και κουλοχέρηδες. Με τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας και, πλέον, τη ρύθμιση, τα νούμερα που παράγονται από τους bookmakers θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια. More: portalonorte.com.br

Περισσότερα νέα